Project Description

Alle diensten
Glasbewassing is een vak. Elk gebouw en situatie is anders en vraagt hierom om een andere benadering. Enkele mogelijkheiden zijn glasbewassing op de traditionele wijze of telescoopbewassing.

De goede techniek zal voor elke situatie gebruikt worden. Naast de bekende handmatige glasbewassingsmethode beschikt Groenestein Facilitaire Diensten ook over de mogelijkheid het tuckerpole systeem in te zetten. Bij telescopische glasbewassing wordt er gebruik gemaakt van gedemineraliseerd, puur water (demiwater) en gevoede mechanisch reinigende borstels op uitschuifbare stelen. Er kan zo een hoogte van wel 17 meter bereikt worden. Het grote voordeel van dit systeem is dus dat er geen ladders gebruikt hoeven te worden. Het werk is een stuk veiliger geworden door de komst van dit systeem.

Om een aantal redenen is het noodzakelijk om met het zuiverste water te wassen en te spoelen. In kraanwater zit een bepaalde ¨vervuiling¨. Standaard zit er mineralen, metalen, zuren en kalk in water. Wassen met gezuiverd (gedemineraliseerd) water heeft als voordelen dat het beter schoonmaakt dan normaal water en dat er geen vlekken achterblijven op het glas of de beplating.